Zarządca przymusowy Fundacji Wiarus (także jako członek władz Stowarzyszenia Rodzin Niemieckiego Nazistowskiego Obozu Koncentracyjnego w Ravensbruck) w dniu 30.04.2020 złożył wraz z delegacja członków stowarzyszenia kwiaty w Krakowie pod tablicą upamiętniającą, ofiary niemieckich obozów koncentracyjnych, która znajduje się pod Dębem Wolności 1918 naprzeciw Collegium Novum.

Wieczorem wziął udział we mszy św. w intencji zamordowanych i zmarłych więźniów obozów koncentracyjnych, którą odprawił metropolita krakowski ks. arcybiskup Marek Jędraszewski w katedrze na Wawelu. We mszy św. wzięła udział m.in. prof. Wanda Półtawska, oraz wiceprezes IPN Mateusz Szpytma.

żródło: &wandapółtawska

W dniu 3 Maja zarządca przymusowy wraz z prezesem Oddziału Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej w Bielsku-Białej kpt Janem Dąmbrowskim  złożyli kwiaty pod pomnikiem ku czci Konfederatów Barskich na Placu Ratuszowym .

Andrzej Sikora zapalił znicz na grobie śp. żołnierza Armii Krajowej mjr Zdzisława Grefflinga na cmentarzu przy ul. Grunwaldzkiej, w pierwszą rocznice Jego śmierci.